Välkommen till Sankt Ibbs GK – golfklubben mitt i Öresund! +46 (0) 418 72363 | golf@stibb.se
Demo

Lokala regler

OUT OF BOUNDS: REGEL 27-1

Banans gräns utgörs där vita pinnar saknas, av staket.

HINDRANDE FÖREMÅL: REGEL 24

Träd med stödpinnar. Träd med stödpinnar är oflyttbara hindrande föremål. Om bollens läge, eller området för spelarens stans eller avsedda sving påverkas av ovanstående måste spelaren droppa bollen utan plikt, dock ej närmare hål. Regel 24-1 är tillämplig.

Avståndsmarkeringar och grönvita tee-markeringar. Avståndsmarkeringar i form av gulsvart 150-meterspinne samt grönvita tee-markeringar är flyttbara hindrande föremål. Regel 24-1 är tillämplig.

Vägar och stigar. Vägen som korsar utslagsplatserna på hål 1/10 är att betrakta som belagd väg. Regel 24-2 är tillämplig.

ORGANISKA DELAR AV BANAN

Stigen mellan tee på hål 3/12 och green på hål 4/13. Stigen mellan tee på hål 3/12 och green på hål 4/13 är en organisk del av banan. Bollen måste spelas som den ligger eller förklaras ospelbar, med ett slags plikt, enligt Regel 28.  

Staket och skyddsnät. Staket och skyddsnät är att betrakta som en organisk del av banan. Bollen måste spelas som den ligger eller förklaras ospelbar, med ett slags plikt, enligt Regel 28.  

Sprinklerlock. Alla sprinklerlock är oflyttbara hindrande föremål och lättnad får tas enligt regel 24-2. Därutöver får spelaren lättnad utan plikt för ett sprinklerlock som befinner sig i hans spellinje, om bollen ligger utanför green och inte i ett hinder och sprinklerlocket är på eller inom två klubblängder från green och inom två klubblängder från bollen. Då får spelaren ta lättnad på följande sätt: Bollen skall lyftas och droppas på den närmaste punkt från där bollen låg, som

(a)Inte är närmare hålet.

(b)Inte har sprinklerlocket i spellinjen.

(c)Inte är i ett hinder eller på en green.

 ÖVNING: REGEL 7

Före fastställd rond eller särspel på dag för tävling är övning tillåten på drivingrange, chippinggreen och puttinggreen. På Herrgolfen och Tjejligan är det tillåtet att övningsspela på banan, enligt Regel 33-2c.

Avståndsmätare 

Avståndsmätare av Svenska Golfförbundet tillåtna får användas.

Plikt för brott mot lokal regel

Matchspel: Förlust av hål.

Slagspel: Två slag

TILLÄGG TILL LOKALA REGLER

Onormala markförhållanden: Regel 25-1. Skador på green. Skador på green på hål 5 är onormala markförhållanden. Regel 25-1 tillämplig.

Kontaktuppgifter

S:t Ibbs Golfklubb
Marielundsvägen 48
260 13 Sankt Ibb
+46 (0) 418 72363
golf@stibb.se

En webb av V. Silfverhjelm Hultqvist