Välkommen till Sankt Ibbs GK – golfklubben mitt i Öresund! +46 (0) 418 72363 | golf@stibb.se
Demo

Klubb/medlem

Golfbanan på Ven såg dagens ljus i juni 1970 på intiativ av Gösta Carlsson. Då bestod den av sex provisoriska hål med greener klippta för hand av entusiastiska och spelsugna venbor. Senare samma år anlades sex riktiga greener och sex riktiga utslagsplatser.

Sommaren 1972 bildades golfklubben, och banan byggdes samma år ut till nio hål. 1974 stod den fullskaliga niohålsbanan klar och invigdes med pompa och ståt av Sven Tumba och Bengt Lorichs. Sen dess har det spelats golf på högsta och lägsta nivå på denna bana som tack vare nitiska banarbetare och gynnsamt väder håller högsta klass april till oktober.

Sedan 1973 har S:t Ibb Open, en öppen elittävling, spelats på banan. Åren 2000-2011 och 2014 spelades tävlingen som proffstäving, och 2010 valdes hål 7 av tourspelarna ut till ett av Sveriges 18 svåraste golfhål.

Nyheter från S:t Ibbs GK

Juniorkommittén

Vi behöver 2–3 nya medlemmar. Var med och påverka nutid och framtid. Är du intresserad eller har f

Vintergolfen startar 6 november